Getuigenissen

Deelnemers

Nadia D. (Marketing Manager): “Als ik met de fiets ga werken, kom ik fris en wakker op het werk aan en 's avonds volledig relaxed en goedgezind thuis. Ik heb mijn noodzakelijke 30 minuten beweging per dag gehad.”

Barbara D. (Journaliste): “Ik kan onderweg op de snelbus mijn e-mails checken of een boek lezen. Dat kon ik niet toen ik nog met de wagen naar Brussel pendelde.”

Werner W. (Senior Project Manager, CTG): "Ieder steentje dat kan bijgedragen worden aan een beter leefmilieu is er één. Ik ben al lang op zoek naar een alternatieve manier om me te verplaatsen in plaats van een 2 ton zware roetuitstotende en dieselverslindende auto."

Bedrijven

Roel Peerlinck (Manager Veilgheid, Gezondheid & Milieu Pentair): “De grote meerderheid van onze medewerkers komt met de auto, een stressvolle en milieubelastende manier van transport, en een belasting op de mobiliteit – een ernstig probleem voor het Research Park Haasrode. Om de gezondheid van medewerkers te bevorderen en stress te verminderen, hebben wij besloten mee te doen aan Smart Move.” 

Ferdi Claes, (HR directeur CTG België): “We bieden onze werknemers vandaag al een flexibel verloningspakket aan met heel wat opties waaruit ze kunnen kiezen. Op het vlak van mobiliteit willen we de keuzemogelijkheden nog uitbreiden. Smart Move is een eerste stap om onder deskundige begeleiding te bekijken wat de verschillende opties op het vlak van mobiliteit voor onze medewerkers zouden kunnen zijn.”

Brussels Airlines gaat zich de komende twee jaar serieus inspannen rond mobiliteit dankzij steun van het pendelfonds, een initiatief van de Vlaamse Overheid ter ondersteuning van bedrijven die rond duurzame mobiliteit voor hun werknemers werken. Deelname aan Smart Move is daarvan een onderdeel. 

Ook Deloitte zet de eerste stappen in de richting van duurzame mobiliteit. Het bedrijf heeft alvast een aantal Brompton plooifietsen aangekocht die medewerkers vanaf mei 2014 in combinatie met hun bedrijfswagen kunnen gebruiken. Via Smart Move kunnen werknemers eerst een tijdje deze plooifietsen en ook andere duurzame vervoersmiddelen testen, om te zien of dit echt goed in hun woon-werkverplaatsingen past.